Strava a zelené potraviny
Mladý ječmen a řasa chlorella pyrenoidosa
Proč poskytuji osobní poradenství ve stravování a v oblasti zelených potravin? Své zkušenosti se šťávou z mladého ječmene a řasou chlorella pyrenoidosa shrnu jednoduše - mám více energie a celkově jsem zdravější – a jak na to, ráda předávám dál.
Vystudovala jsem zdravotní školu, obor dietní sestra, který se zabýval výživou a nemocemi. Učili nás, že každou větší fyzickou nemoc je potřeba doplnit určitou dietou. Neučili nás, jak je důležité se o naše tělo starat preventivně, poskytovat mu to, co mu prospívá, chránit ho, aby neonemocnělo, a když už onemocní, starat se o něj komplexně.
My lidé jsme živé bytosti a měli bychom se jako k živým bytostem k sobě chovat. To znamená s láskou, úctou, citlivostí a dávat našemu tělu to, po čem je mu dobře a po čem může být zdravé a vitální. To znamená jíst potraviny, které jsou živé a prospívají nám. Ne ty, které většinou jíme, které nás nevyživují, jsou prázdné, neobsahují potřebné látky k výživě a obnově tělních buněk, naopak nám ubližují a zatěžují naše tělo.
Do auta, které jezdí pouze na benzín, nenalijeme vodu, protože víme, že by nejelo. Ale k našemu tělu se často chováme hůř než k autu. Místo toho, abychom jedli živou, čerstvou stravu, denně konzumujeme potraviny, které jsou neživé, obsahují různé chemikálie - konzervanty, barviva, pojiva, stabilizátory, které našemu tělu škodí. Nevíme, že je to špatně, protože tělo funguje dál a neprojeví se tak rychle jak na nevhodné palivo reaguje auto.
V těle časem vzniká nerovnováha mezi zásadami a kyselinami. Aby naše tělo bylo zdravé, musí pH krve mít hodnotu kolem 7,4. Jakmile se vychýlí na jednu, nebo druhou stranu, přichází nemoc. Většinou máme tělo překyselené. Nejenže jíme většinou stravu, která způsobuje překyselení organismu, ale naše tělo si kyselé látky, různé kyseliny, vytváří samo při látkové výměně. Tyto kyselé látky je potřeba neutralizovat. Aby si tělo udrželo optimální acidobazickou rovnováhu, potřebuje dostatek zásaditých látek, které si oproti kyselým samo vytvořit neumí, a tak je vhodné dodat je ve stravě.
Jak dostat naše tělo opět do rovnováhy? Jezme jídlo bez chemikálií a čerstvé, čtěme jejich složení, než je koupíme. Pijme dostatek čisté pitné vody bez bublinek, abychom mohli toxické látky z těla vylučovat. Napětí uvolňujme pohybem a meditací. Naučme se správně dýchat, abychom odvedli co nejvíce zplodin z těla dechem. Mysleme pozitivně, protože tělo je s myslí propojeno více než velmi těsně. Mějme se rádi a každé jídlo si opravdu vychutnejme. Když občas jíme něco, o čem víme, že nám příliš nesvědčí, tak si naši buněčnou strukturu vědomě naprogramujme tak, že toto jídlo je pro naše tělo teď v pořádku. Jídlo přijímejme s vděčností a za každé poděkujme.
Odborníci uvádějí, že potraviny ze 70 % způsobují okyselení organismu, pro to doplňuji nebo nahrazuji svoji stravu zelenými potravinami – šťávou z mladého ječmene a řasou chlorella pyrenoidosa. V čem jsou tak výjimečné, čím mne tak moc zaujaly, že tvoří součást mého každodenního jídelníčku?
- jsou živé, komplexní a naprosto přirozené potraviny - obsahují všechny látky potřebné k našemu životu
- dodávají přirozeně energii tělu
- posilují obranyschopnost organismu a podporují detoxikaci
- jsou zásadotvorné – vyrovnávají překyselení organismu
- jsou to potraviny, které sytí a čistí organismus zároveň
- na rozdíl od běžné stravy jsou přirozenými velmi silnými antioxidanty
- mají vysoký obsah chlorofylu, který působí protizánětlivě a urychluje hojení poškozené tkáně
- harmonizují a ozdravují naše tělo
- nápoj z mladého ječmene byl již ve starém Egyptě pro své složení nazýván nápojem faraonů (dodává okamžitě energii, obsahuje 20 enzymů)
- pozvedají duchovní vibrace našeho těla
...... a mnoho dalšího, konkrétního se dovíte na www.gw-int.net